Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

Even voorstellen….

team Pitch

Ons team liet prima van zich horen!

Zelf kunnen kiezen waar, wanneer, hoe en met wie. Binnen of buiten school en graag online. Leren op de manier die bij je past, gericht op de vaardigheden die je straks in de samenleving nodig hebt. Daar de ruimte voor krijgen, waardoor je je meer verantwoordelijk voelt.

Dat was de rode draad tijdens ‘PITCH@Quadraam’, vrijdag op Lyceum Elst. Daar kregen de leerlingen van de 13 Quadraam-scholen de kans om te laten horen en zien hoe ze graag willen leren.

PITCH@Quadraam is een wedstrijd waarbij van iedere school het beste idee voor het onderwijs voor de toekomst wordt uitgekozen. Dit idee wordt niet alleen bedacht op papier, maar ook daadwerkelijk uitgevoerd door de leerlingen. Deze ideeën belanden niet in een bureaula, integendeel. Op 3 juni konden de teams van de scholen het tegen elkaar opnemen door hun idee te pitchen.

Er waren 13 pitches van Montessori College Arnhem, ’t Venster, Produs, Lyceum Elst, Liemers College Didam en Zonegge, Beekdal Lyceum, Maarten van Rossem, Olympus College Opus, Candea College en Symbion. Presentator was Bobbie Bodt van BNN en de DJ Moreno zorgde voor de muziek. In de pauze waren er voor iedereen hotdogs en aardappelsalade.

 

Het team van het Beekdal Lyceum met ‘123 toetsplanning’ heeft gewonnen. Zij gaan met hun coach een dagje naar Walibi. De teams van Produs en ’t Venster kregen een eervolle vermelding. Alle deelnemers krijgen een oorkonde.

De jury bestond uit Wieke van Dijk (uit de projectgroep innovaties van Quadraam), Arnoud Kuijpers (staat bekend als de ‘YouTube-leraar’ en was in 2015 leraar Nederlands van het jaar), Dalida Moharram (tv-programmamaker en begeleider van presentatoren) en Erika Diender van het College van Bestuur van Quadraam. Na iedere pitch kregen de deelnemers waardevolle feedback. De teams hadden in het voortraject een workshop presenteren van Dalida gehad. ‘Mooi om te zien dat leerlingen graag willen leren, maar dan wel op een manier die bij hen past’, zei Erika Diender in haar slotwoord. Zij bedankte iedereen die aan PITCH@Quadraam heeft meegewerkt en natuurlijk waren er bloemen voor projectleider Ilse Blokland.

Share on Facebook
Meer nieuws

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.

Wat wij leren en hoe wij leren

Leerlingen aan het woord