Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

IJSO 2017

Wat is de IJSO?
De IJSO is een kenniswedstrijd in de vakgebieden natuurkunde, scheikunde en biologie voor leerlingen tot 15 jaar uit het voortgezet onderwijs. Zo’n 300 toptalenten uit vijftig verschillende landen gaan de strijd met elkaar aan. Het thema van de IJSO is ‘Water en Duurzaamheid’. Dit spannende toernooi duurt in totaal tien dagen, van 3 tot en met 12 december 2017. Er vinden drie toetsdagen plaats en op de overige dagen staan uitstapjes voor de leerlingen en hun begeleiders gepland.

Dit jaar wordt de Internationale Junior Science Olympiade (IJSO) georganiseerd op de Radboud Universiteit en HAN Arnhem Nijmegen. Het is de eerste keer dat de IJSO in West-Europa wordt georganiseerd. Op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Quadraam deze internationale kenniswedstrijd georganiseerd, samen met Radboud Universiteit Nijmegen (RU), Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en SLO, nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling.

Vandaag ontvingen wij een aantal van deze leerlingen op onze school.  Na de presentatie van rector Maarten van de Louw over het onderwijs in Nederland en een korte filmimpressie van onze school werden ze o.a. in ons nieuwe danslokaal uitgenodigd deel te nemen aan een dansles en werden er op het wetenschapsplein kleine proefjes gedaan. In de middag staat een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum op het programma.

 

Meer nieuws

Laat een reactie achter

Je moet zijn ingelogd om een reactie te plaatsen.

Wat wij leren en hoe wij leren

Leerlingen aan het woord