Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

Winnende sieraad project ‘SIERMAKERS’

Leerlingen van het Olympus College maken het winnende sieraad van het project SIERMAKERS!

Uit alle inzendingen (sieraden gemaakt door 850 leerlingen van diverse Quadraam-scholen) heeft de jury één werk gekozen als meest bijzondere werk. Deze eer gaat naar Asude Basaran, Asude Özdemir en Havva Kilic voor hun ketting ‘Blauwe Gedachten’. Volgens de jury springt dit ontwerp eruit. Vooral de mooie verwerking van het materiaal wordt geroemd. De invloed van de leskist (sieraden maken met vernieuwende materialen) lijkt hierin zichtbaar. Een alledaags materiaal als vuilniszak wordt omgevormd tot iets nieuws en krijgt daarmee een nieuwe functie en levert iets heel moois op. Ook is het werk netjes afgewerkt. Het idee erachter geeft het sieraad een extra dimensie. Eén van de juryleden gaf zelfs aan het werk ‘ontroerend’ te vinden.

Het educatief project S I E R M A K E R S is zondag 28 januari afgesloten met een mooie opening in het museum CODA in Apeldoorn.
Er namen in totaal 850 leerlingen deel. Van onze school werden maar liefst 6 objecten uitgekozen waarvan er 3 nu daadwerkelijk tentoongesteld zijn in het museum (zie onderstaande foto’s).
Alle ingezonden werken zijn door een vakkundige jury beoordeeld. Het was een druk bezochte expositie waar ook tegelijkertijd de collectie sieraden van Jurriaan van den Berg geopend werd. De leerlingen werden tijdens deze opening nog eens extra bedankt voor hun creatieve inzet.

De tentoongestelde sieraden van het Olympus College zijn gemaakt door:

Esmee van der Linden

Meinke Wandel

Asude Basaran, Asude Özdemir en Havva Kilic (winnende sieraad).

Het volledige juryrapport 

Meer nieuws

Laat een reactie achter

Je moet zijn ingelogd om een reactie te plaatsen.

Wat wij leren en hoe wij leren

Leerlingen aan het woord