Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

Laptops

Op het Olympus College bieden we je eigentijds onderwijs aan dat aansluit op een samenleving die continu in beweging is. In onze maatschappij kunnen we niet meer zonder ICT. Wij vinden dan ook dat onze leerlingen hier goed mee moeten leren omgaan. Door naast de boeken te werken op een eigen laptop krijg je de mogelijkheid om actief te leren op het niveau dat past bij jou. De docent zal de laptop inzetten om nog beter maatwerk te kunnen bieden aan de leerlingen.

Bij de start van het schooljaar heeft iedere leerling een eigen laptop nodig. Wij raden leerlingen en ouders aan deze aan te schaffen via onze samenwerkingspartner The Rent Company (TRC). Aanschaf via deze weg verzekert de leerling van een goed werkende en stevige laptop waar de benodigde programma’s en lesmethodes al op staan geprogrammeerd. Bij aanname op het Olympus College krijgen ouders en leerlingen informatie over de verschillende mogelijkheden.

We vragen leerlingen zelf een laptop aan te schaffen of te huren. De ervaring leert dat een laptop zo intensief gebruik wordt en zo naar eigen gebruik wordt ingericht dat een laptop waar ze zelf voor verantwoordelijk zijn wenselijk is. Leerlingen voelen zich dan eigenaar van hun laptop en zorgen (waarschijnlijk) voor een goed beheer.

We realiseren ons dat dit een financiële belasting is voor ouders/verzorgers, maar vinden het van grote toegevoegde waarde voor het onderwijs. Een financiële drempel om een laptop aan te schaffen kan geen reden zijn waarom leerlingen niet naar het Olympus College gaan. Zijn er financiële drempels, dan zoeken we gezamenlijk naar een passende oplossing, bijvoorbeeld samen met Stichting Leergeld . Ouders/verzorgers kunnen ook zelf contact opnemen met Stichting Leergeld onder vermelding van ‘laptop Olympus College’. Voor vragen is onze contactpersoon op school mw. Willemijn Lammers (w.lammers@olympuscollege.nl).

Welke laptop gebruiken?

 Wat zijn de specificaties die de laptop moet hebben?
• Windows 11 besturingssysteem;
• Intel Pentium processor of hoger (of AMD);
• Minimaal 8GB* aanbevolen DDR4 intern geheugen of meer;
• Minimaal 128GB harddisk, SSD;
• 5Ghz Wi-Fi ondersteuning (802.11n/ac);
• 11 of 13 inch scherm, resolutie 1366×768 of meer;
• Minimaal 1x USB 3.0;
• Accu geschikt voor minimaal 8 uur (aanbevolen 10 uur) gebruik;
• Stevige hoes voor vervoer laptop.

*evt. 4/6GB in geval van een laptop reeds in bezit.

De keuze voor de grootte van het scherm is aan de leerling. Een laptop met 11 inch is wat handzamer en lichter, terwijl een 13 inch bij langdurig gebruik wat prettiger kan werken. In het voortgezet onderwijs blijkt dat de meeste leerlingen kiezen voor een 11 inch scherm.

Waarom is er voor een Windows-laptop gekozen en niet voor een Chromebook?
Dat heeft te maken met de bekendheid van de meeste leerlingen met een Windows laptop. Tevens zijn er  na de onderbouwperiode een paar programma’s lastiger op een Chromebook. Ook lijken er bij de landelijke Autoriteit Persoonsgegevens steeds meer vraagtekens te ontstaan rond de privacyregels die Google (ook met zijn Chromebook) hanteert.

Ik wil de laptop bestellen bij The Rent Company, hoe kan ik deze bestellen?

De laptop kan worden besteld bij The Rent Company. Zij hebben een webshop ingericht speciaal voor het Olympus College. Om naar de webshop te gaan: klik hier en vul één van volgende drie codes in:

W6EQTTY – voor leerlingen van het Olympus College

5TZ9QN2 – voor leerlingen van Brugjaar Jan Ligthart (en leerlingen hogere instroom die nog maximaal 2 jaar op OC zitten)

Wanneer moet er uiterlijk bij The Rent Company worden besteld?
Als u voor 31 juli bestelt, kan u uitgaan van het huidige aanbod en de bijpassende prijzen. Na 31 juli kan het zijn dat er aanpassingen zijn in het aanbod. Bestelt u na 15 augustus, dan komen er €19,95 administratiekosten bij. Bij bestelling voor 15 augustus wordt tijdige levering gegarandeerd.

Als de leerling een eigen laptop heeft gekocht (niet via The Rent Company) en daar is wat mee, kunnen ze dan op school terecht voor hulp?
De school heeft gekozen voor The Rent Company omdat zij via de ICT servicedesk ook service verlenen. Als je een eigen laptop hebt, dus niet van The Rent Company, dan kan de ICT servicedesk wel meekijken, maar geen reparaties of problemen oplossen. Er kan wel een laptop voor een dag worden uitgeleend.

Moeten wij alle software (Windows, Word, Excel, Powerpoint en antivirus) aanschaffen? Of worden deze via school aangeboden?
Leerlingen van het Olympus College hebben toegang tot alle software dit zij nodig hebben. Hiervoor hoeft u als ouder niks zelf aan te schaffen. Dit geldt zowel voor de laptops die aangeschaft zijn via onze samenwerkingspartner als voor de laptops die u elders aangeschaft heeft.

Boeken, hoe kom ik eraan?

Het grootste gedeelte van de schoolboeken en het lesmateriaal wordt kosteloos in bruikleen gegeven via de school. De school zorgt ervoor dat de schoolboeken voor aanvang van het schooljaar door de leerlingen opgehaald kunnen worden.

Ouderbijdrage

De overheid vergoedt alleen basismiddelen die met het onderwijs te maken hebben. Om kinderen goed voor te bereiden op datgene wat de maatschappij later aan hun vraagt is meer nodig dan alleen basismiddelen. Denk hierbij aan excursies die de uitleg in de klas verder verduidelijken of het gebruik van een kluisje om eigendommen in op te kunnen bergen. Deze zaken kunnen niet door scholen zelf worden bekostigd, daarvoor wordt aan u de (vrijwillige) ouderbijdrage gevraagd.

Sport

Tijdens alle sportlessen verwachten wij dat leerlingen sportkleding dragen. Een T-shirt en gymshorts, schoenen die geschikt zijn voor een gymzaal. Wij stimuleren leerlingen zich te douchen na het sporten. Voor de leerlingen van de sportklas geldt dat zij sporten in het sportklastenue.

Kom jij volgend schooljaar ook naar het Olympus of Brugjaar Jan Ligthart?

Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden

Agendapunt:

19-08-2024: Start eerste schoolweek 2024-2025 (zie info)

Onze digitale loketten