Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

profiel Sport

Veel sporten, leren coachen, grenzen verleggen

Ben je gek op sport en bewegen? Wil je niet alleen veel sporten beoefenen maar ook leren coachen? Vind je het leuk om te weten hoe je toernooien organiseert en trainingen geeft? Kies dan voor het profiel Sport op het Olympus College!  Je kunt voor het profiel Sport kiezen wanneer je sportief bent, je grenzen wilt verleggen en vooral jezelf wilt ontwikkelen. Het profiel Sport is niet specifiek bedoeld voor topsporters.

Waarom is sporten op school zo belangrijk?

Sport is een uitstekend middel om je op vele gebieden persoonlijk te ontwikkelen. Je leert om te gaan met het geven en krijgen van kritiek, leiding te geven en beslissingen van anderen te accepteren. Je leert goed te communiceren, samenwerken en organiseren. Deze vaardigheden helpen je ook in de klas en later bij je vervolgopleiding. Door veel te sporten word je bovendien fit en leer je goed te bewegen.

Wat gaan we doen?

In de eerste jaren krijg je veel sport in de week. Je leert de basisregels en basisvaardigheden van verschillende sporten zoals: voetbal, turnen, basketbal, atletiek, volleybal, maar ook van sporten die je minder vaak op school beoefent als aerobics, klimmen, schermen, squash of martial arts (judo of taekwon-do).

Een belangrijk onderdeel is coaching. Je leert niet alleen jezelf verbeteren maar ondersteunt ook je klasgenoten om zich te verbeteren. Je leert rekening te houden met de gevoelens van anderen. Je wordt hier zelfstandiger door, je zelfvertrouwen groeit en je leert voor jezelf op te komen. Wanneer je dat wilt, kun je in de bovenbouw zelfs examen doen het vak sport!

Zijn er extra kosten?

Voor het profiel Sport geven onze docenten meer lessen en neem je deel aan buitenschoolse activiteiten en excursies. Zo moet je denken aan het sportkamp en workshops voor diverse sportactiviteiten. We nodigen ook af en toe een trainer uit die jullie lesgeeft en waarbij je de fijne kneepjes van een sport onder de knie krijgt. Je ouders betalen naast de (vrijwillige) ouderbijdrage een bijdrage voor het profiel Sport.

Kost het veel extra tijd?

Nee, je hebt evenveel les als een reguliere klas. Je hebt alleen geen kunstvakken en een half uur minder wetenschap&techniek. De mentor van de sportklas is ook je sportklasdocent, die zie je dus regelmatig. Net zoals bij de reguliere klassen ben je de ene dag op 14.00 uur uit en de andere dag om 14.50 uur, maar het kan ook voorkomen dat je een dag pas om 17.00 thuiskomt na een toernooi of workshop.

Hoe lang duurt de sportklas?

Je kiest voor de sportklas gedurende de gehele onderbouw. Elk jaar bekijken jij en je mentor hoe het is gegaan. Je krijgt dan te horen hoe je het hebt gedaan en waar je ontwikkelpunten liggen, hieruit volgt een advies voor het jaar erop.

Wat maakt deze sportklas bijzonder?

Het Olympus College is de enige school in de omgeving met een eigen fitnesszaal en dojo. Ook beschikken we over drie grote gymzalen. De sportklas maakt gebruik van de klimhal en het zwembad op loopafstand.

Vragen?

Voor vragen kun je op school contact opnemen met de coördinator van de sportklas dhr. Willem Jansen, via de mail sportklas@olympuscollege.nl of telefonisch tel. 026-3202870.

Kom jij volgend schooljaar ook naar het Olympus of Brugjaar Jan Ligthart?

Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden

Agendapunt:

19-08-2024: Start eerste schoolweek 2024-2025 (zie info)

Onze digitale loketten