Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

Zoals elk jaar organiseert de sectie Creatief (docenten van de vakken muziek, dans, drama en beeldende vorming) weer een prachtige muziektheatervoorstelling, dit jaar de bekende mythe Orpheus en Eurydice.

Het verhaal Orpheus en Eurydice is al eeuwenoud en komt uit de Griekse geschiedenis. Orpheus is de zoon van de koning Oeagrus uit Trachië en van de beeldschone Calliope, een dochter van Zeus. Volgens het verhaal maakte Orpheus de mooiste muziek die ooit heeft geklonken. Als hij speelde op zijn lier, een soort harp, kwamen de vogels, de vissen, de wilde dieren en zelfs de bomen en rotsen bij hem om te luisteren.

Orpheus is getrouwd met zijn grote liefde Eurydice. Kort na hun huwelijk overlijdt zij door een beet van een giftige slang. Door zijn schitterende muziek te spelen komt hij in de onderwereld, daar is hij heen gegaan om Eurydice te redden. Iedereen die hem probeert tegen te houden om naar de onderwereld te gaan beïnvloed hij door de muziek te spelen en de mensen te ontroeren. Na het spelen van de muziek voor de God en Godin van de onderwereld, Hades en Persephone genaamd, krijgt Orpheus toestemming om Eurydice mee te nemen uit de onderwereld. Dit lukt alleen als Orpheus tijdens de reis naar de bovenwereld niet achterom kijkt naar Eurydice.

De kaartverkoop voor de voorstellingen op vrijdag 2 maart 19.00 uur en zaterdag 3 maart 14.00 uur en 19.00 uur verloopt dit jaar via StudiO/C  

Wat wij leren en hoe wij leren

Leerlingen aan het woord