Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

Profielen op de mavo, havo en het vwo

Je kiest in het eerste jaar voor het profiel Sport of het profiel Creatief. Natuurlijk krijg je ook les in alle andere vakken, maar op het Olympus wordt er extra aandacht besteed aan sport en creativiteit. Dit vinden wij belangrijk omdat je hierbij vaardigheden leert die bij de andere schoolvakken niet zo snel aan bod komen. Coachen bijvoorbeeld, of presentatievaardigheden. Maar ook doorzetten en ‘fair play’ of een publiek bespelen en creatief denken. Kortom; vakken waar je energie van krijgt!

 

Profiel Sport

Ben je gek op sport en bewegen? Wil je niet alleen veel sporten beoefenen maar ook leren coachen? Vind je het leuk om te weten hoe je toernooien organiseert en trainingen geeft? Kies dan voor het profiel Sport op het Olympus College! Je kunt voor het profiel Sport kiezen wanneer je sportief bent, je grenzen wilt verleggen en vooral jezelf wilt ontwikkelen. Het profiel Sport is niet specifiek bedoeld voor topsporters.

In de eerste jaren krijg je vier à vijf uur in de week sport. Tijdens deze uren maak je kennis met allerlei verschillende sporten zoals klimmen, schermen en squash. Maar ook bekendere sporten zoals basketbal, voetbal en turnen komen uitgebreid aan bod. Een belangrijk onderdeel is coaching. Je leert niet alleen jezelf verbeteren maar ondersteunt ook je klasgenoten om zich te verbeteren. Je leert rekening te houden met de gevoelens van anderen. Je wordt hier zelfstandiger door, je zelfvertrouwen groeit en je leert voor jezelf op te komen. Wanneer je dat wilt, kun je in de bovenbouw zelfs examen doen in het vak sport!

 

Profiel Creatief

Houd je erg van muziek, dans, toneelspelen, tekenen of schilderen? Ben je graag creatief bezig? Kies dan voor het profiel Creatief op het Olympus College. Wanneer je kiest voor het profiel Creatief krijg je extra lessen drama, dans, beeldende vorming en muziek. In de onderbouw hoef je dus niet te kiezen voor één creatief vak, maar krijg je ze allemaal! En in de bovenbouw kun je, als je er voor kiest, er ook examen in doen. Ieder jaar kun je auditie doen voor de jaarlijkse voorstelling, of kun je optreden op onze jaarlijkse podiumavond. Of misschien exposeer je met anderen in ons eigen museum in de school. Laat je in het profiel Creatief inspireren of inspireer anderen!

 

 

 

Kom jij volgend schooljaar ook naar het Olympus of Brugjaar Jan Ligthart?

Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden

Agendapunt:

17-06-2024: Ontwikkeldag docenten (leerlingen lesvrij)

Onze digitale loketten