Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

profiel Creatief

Muziek, dans, drama, toneel en beeldende vormgeving

Houd je erg van muziek, dans, toneelspelen, tekenen of schilderen? Ben je graag creatief bezig? Kies dan voor het profiel Creatief op het Olympus College. Wanneer je kiest voor het profiel Creatief krijg je extra lessen drama, dans, beeldende vorming en muziek. In de onderbouw hoef je dus niet te kiezen voor één creatief vak, maar krijg je ze allemaal! En in de bovenbouw kun je, als je er voor kiest, er ook examen in doen. Ieder jaar kun je auditie doen voor de jaarlijkse voorstelling, of kun je optreden op onze jaarlijkse podiumavond. Of misschien exposeer je met anderen in ons eigen museum in de school. Laat je in het profiel Creatief inspireren of inspireer anderen!

Wat maakt het profiel Creatief zo bijzonder?

Op het Olympus College kun je in alle kunstvakken je talenten ontplooien. Je kunt zelfs eindexamen doen in alle kunstvakken. Dat is uniek in Arnhem en omgeving. Je hoeft geen toptalent te zijn om een kunstvak te kiezen. Je motivatie is veel belangrijker. Wij vinden het belangrijk dat kunst voor iedereen toegankelijk is.

Dans

Bij dans leer je je uitdrukken door middel van bewegen. Bij dit expressievak kun je veel energie kwijt en leer je ook choreografieën maken. Je leert de basis van verschillende dansstijlen maar de meest gebruikte dansstijl is moderne dans.

Drama

In de lessen drama ben je vooral bezig met stem en lichaam. Drama is een echt doe-vak. Je leert werken met je emoties en je leert jezelf presenteren. In de brugklas worden er veel scènes gespeeld. Je leert op een goede manier feedback te geven en te ontvangen. Je creativiteit wordt geprikkeld door je verbeelding en fantasie te gebruiken.

Muziek

Bij het vak muziek ga je vooral veel muziek maken. In groepjes maak je ritmes, leer je de basis om op verschillende instrumenten te spelen en treed je regelmatig op voor je eigen klas of durf je het zelfs aan je kunsten te vertonen op de jaarlijkse Podiumavond.

Beeldende Vorming

In de brugklas leer je bij dit vak alles over kleuren en tekentechnieken. Hoe ga je in een tekening of schilderij om met ruimte, licht en kleur. Je maakt niet alleen tekeningen je kunt ook met andere materialen aan de slag. Er worden zelfs spijkerbroeken beschilderd!

Naast de lessen kun je je kunsten laten zien op het jaarlijkse talentenfestival, de podiumavond. Je kunt ook auditie doen voor het jaarlijkse muziektheater waar een flink aantal leerlingen aan deelneemt. Zo is er een live leerlingenorkest, een groep decorbouwers, een groep leerlingen die zich bezig houdt met licht en geluid en natuurlijk alle dansers, zangers en acteurs.

Museum in de school

Wil je weten hoe het voelt als je kunstwerk in een museum hangt? Op het Olympus kan dat. We hebben ons eigen museum in de school. Geselecteerd werk wordt opgehangen door onze kunstcoördinator en kan worden bekeken door al onze leerlingen.

Zijn er extra kosten?

In het profiel Creatief krijg je extra lessen in creatieve vakken en neem je deel aan buitenschoolse activiteiten en excursies. Zo moet je denken aan voorstellingen, museumbezoek, workshops en deelname aan een jaarlijks kunstzinnig project dat door studenten van Studio26 en de Nederlandse Musical Academie wordt begeleid. Je ouders betalen naast de (vrijwillige) ouderbijdrage een bijdrage voor het profiel Creatief.

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij de kunstcoördinator:
Merel van Heusden m.vanheusden@olympuscollege.nl

Kom jij volgend schooljaar ook naar het Olympus of Brugjaar Jan Ligthart?

Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden

Agendapunt:

17-06-2024: Ontwikkeldag docenten (leerlingen lesvrij)

Onze digitale loketten