Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

HAVO

Op het Olympus College ben je verzekerd van goed onderwijs en uitstekende begeleiding in een veilige en sociale omgeving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze leerlingen een bewuste en gezonde leefstijl ontwikkelen. Sport en creativiteit lopen daarom als een rode draad door onze activiteiten. Zodat je samen met anderen ook op dit gebied je talenten leert ontdekken én benutten. Door de kracht van expressie en beweging geven we je energie voor de toekomst.

De havo op het Olympus College

Onze havo is een dynamische afdeling met een eigen plek in de school, waar je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen De docenten werken allemaal volgens hetzelfde principe waardoor de lessen herkenbaar zijn en structuur wordt geboden. Regelmatig kijken we met jou en je ouders naar je resultaten. Wat is er nodig om nog betere resultaten te behalen? Met hulp van diagnostische toetsen kijken we of je extra ondersteuning nodig hebt voor de kernvakken: Nederlands, Engels of rekenen.

Jij als leerling staat bij ons centraal. Dit zie je niet alleen terug in de les, maar ook in de ondersteuning die wordt geboden. De mentor houdt jouw prestaties in de gaten en stelt waar nodig samen met jou een actieplan op. Regelmatig vinden er gesprekken met je plaats waarin naast prestaties ook over je persoonlijk welbevinden en jouw motivatie wordt gesproken. We hechten veel waarde aan oudercontact en betrekken je ouders in het leerproces. Samen zijn we verantwoordelijk voor de leerprestaties.

Welke klassen?

Op het Olympus College heb je de keus uit de volgende brede brugklassen in het eerste en tweede jaar: mavo/havo, havo/vwo en vwo. Na het tweede jaar maak je een keuze voor mavo, havo of vwo. Om toegelaten te worden is het advies van de basisschool leidend. De Cito-score moet dit advies ondersteunen..

PROlympus

Wanneer jij in een havo/vwo- of een vwo-klas komt, krijg je ‘PROlympus’. We vinden het op het Olympus belangrijk dat je leert hoe je op een goede manier een onderzoek uitvoert en presenteert en bij PROlympus doe je dat in de vorm van projecten waar je iedere week een ochtend aan werkt onder begeleiding van je mentor.

Tijdens deze projectochtenden gaan we vaak op stap. Zo brengen we een bezoek aan het centrum van Arnhem, leer je de wijk Malburgen met andere ogen te bekijken én krijg je de kans om je eigen projecten te bedenken én uit te voeren.

Wist je bijvoorbeeld dat er leerlingen zijn die zélf een rondleiding door het Gelredôme, een interview met de burgemeester en een uitstapje naar een architectenbureau in Amsterdam hebben geregeld?
Bij PROlympus zijn dingen mogelijk. Wanneer jij een goed plan hebt en duidelijke afspraken kunt maken, dan krijg je van ons het vertrouwen en de ruimte om je plannen waar te maken. En wanneer je dat nog moeilijk vindt, dan helpen we je een handje, zodat ook jij een kei wordt in onderzoeken, samenwerken, presenteren en allerlei andere vaardigheden die je de rest van je leven nog heel goed kunt gebruiken.

Profiel

Je kiest in het eerste jaar op de havo voor het profiel Sport of het profiel Creatief. Natuurlijk krijg je les in alle andere vakken die belangrijk zijn, maar op het Olympus wordt extra aandacht besteed aan sport en creativiteit. Dit vinden wij belangrijk omdat je hierbij vaardigheden leert die bij de andere schoolvakken niet zo snel aan bod komen. Coachen bijvoorbeeld, of presentatievaardigheden. Maar ook doorzetten en ‘fair play’ of een publiek bespelen en creatief denken. Kortom; vakken waar je energie van krijgt!

Profiel Sport en Creatief

Kom jij volgend schooljaar ook naar het Olympus of Brugjaar Jan Ligthart?

Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden

Agendapunt:

19-08-2024: Start eerste schoolweek 2024-2025 (zie info)

Onze digitale loketten