Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

VWO

Op het Olympus College ben je verzekerd van goed onderwijs en uitstekende begeleiding in een veilige en sociale omgeving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze leerlingen een bewuste en gezonde leefstijl ontwikkelen. Sport en creativiteit lopen daarom als een rode draad door onze activiteiten. Zodat je samen met anderen ook op dit gebied je talenten leert ontdekken én benutten. Door de kracht van expressie en beweging geven we je energie voor de toekomst.

Het vwo op het Olympus College

Ben jij nieuwsgierig? Houd je ervan om zaken grondig te onderzoeken? Wil jij overal het fijne van weten? Dan ben je bij ons op de goede plek! Onderzoek doen is een belangrijke voorbereiding voor de Universiteit en je verdere toekomst en neemt daarom bij ons op school een belangrijke plek in.

Kies de les die bij je past!

Één middag in de week, op de Olympusmiddag, kun je naast de reguliere vakken zelf kiezen voor een uitdagende module. Wat dacht je bijvoorbeeld van Spaans of Film & Video? Of lijkt Anatomie of Bedrijfskunde je wat? Wil je liever fysiek worden uitgedaagd; ga dan voor Martial arts. Aan jou de keuze! Bij al deze modules gebruiken we de methode Onderzoekend & Ontwerpend leren, waarbij je stap voor stap leert hoe je goed onderzoek doet om het beste uit jezelf en de lessen te halen.

Goed leren, hoe doe je dat eigenlijk?

Meerdere vakken, meerdere docenten. Dit vraagt om een andere aanpak dan je wellicht gewend bent. Maar je hoeft het gelukkig niet meteen alleen te kunnen. Vanuit moderne inzichten over de werking van het brein onderzoeken wij al in leerjaar 1 samen met jou op welke manier jij het meest efficiënt leert om vervolgens succesvol te zijn op ons kleinschalige vwo.

(School)examen

In de bovenbouw van het vwo beginnen leerlingen in de vierde klas met het schoolexamen. Het Olympus College biedt veel keuzevakken aan, met name op het terrein van de creatieve vakken en de vakken in de richting wetenschap & techniek. Uniek op onze school is dat je in de bovenbouw kunt kiezen voor de eindexamenvakken: muziek, dans, beeldende vorming, drama, informatica en MAW (maatschappijwetenschappen).

Excellentiebevordering

Vanwege een samenwerking met de Radboud Universiteit in Nijmegen, kunnen leerlingen daar extra (verdiepings)modules volgen en deelnemen aan het talentenprogramma van de RUN.

Vanzelfsprekend zijn goede resultaten erg belangrijk, maar ook een goede werksfeer! Vermeldenswaard is dat onze vwo-leerlingen bovengemiddeld scoren in het vervolgonderwijs.


Overige informatie over het vwo Downloaden


Wat wij leren en hoe wij leren

Leerlingen aan het woord