Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

MAVO

Op het Olympus College ben je verzekerd van goed onderwijs en uitstekende begeleiding in een veilige en sociale omgeving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze leerlingen een bewuste en gezonde leefstijl ontwikkelen. Sport en creativiteit lopen daarom als een rode draad door onze activiteiten. Zodat je samen met anderen ook op dit gebied je talenten leert ontdekken én benutten. Door de kracht van expressie en beweging geven we je energie voor de toekomst.

De mavo op het Olympus College

De mavo afdeling is een bruisende en levendige afdeling, waar jij en je ouders van harte welkom zijn. We hechten veel waarde aan oudercontact en betrekken je ouders in het leerproces. Samen zijn we verantwoordelijk voor de leerprestaties. De mavo is gericht op contact met jou waarbij we kwaliteit eisen en ook grenzen stellen. Leefregels geven structuur en door hier samen aan te werken scheppen we voorwaarden voor een positief leerklimaat.

Welke klassen?

Op het Olympus College heb je de keus uit de volgende brede brugklassen in het eerste en tweede jaar: mavo/havo, havo/vwo en vwo. Na het tweede jaar maak je een keuze voor mavo, havo of vwo. Om toegelaten te worden is het advies van de basisschool leidend. De Cito-score moet dit advies ondersteunen.

Profiel

Je kiest in het eerste jaar op de mavo voor het profiel Sport of het profiel Creatief. Natuurlijk krijg je les in alle andere vakken die belangrijk zijn, maar op het Olympus wordt extra aandacht besteed aan sport en creativiteit. Dit vinden wij belangrijk omdat je hierbij vaardigheden leert die bij de andere schoolvakken niet zo snel aan bod komen. Coachen bijvoorbeeld, of presentatievaardigheden. Maar ook doorzetten en ‘fair play’ of een publiek bespelen en creatief denken. Kortom; vakken waar je energie van krijgt!

Het profiel Sport of het profiel Creatief 

Kom jij volgend schooljaar ook naar het Olympus of Brugjaar Jan Ligthart?

Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden

Agendapunt:

17-06-2024: Ontwikkeldag docenten (leerlingen lesvrij)

Onze digitale loketten