Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

Brugjaar Jan Ligthart

Het brugjaar Jan Ligthart is een aparte afdeling binnen het Olympus College. Met een eigen ingang, kluisjes en fietsenstalling krijgen leerlingen les in een apart gebouw, het zogenaamde Stergebouw. De aandacht is in de eerste plaats gericht op het kind, de leerstof is secundair. Wat heeft uw zoon of dochter nodig om uit te groeien naar een steviger VO-leerling? Meer zelfvertrouwen, minder faalangst, sociaal vaardiger, betere organisatie en planning, betere studievaardigheden, minder snel afgeleid? Alle docenten werken in een hecht team samen om uw zoon of dochter alle kansen te bieden die hij of zij nodig heeft.

Extra steunlessen

In extra steunlessen – vijf per week -, gebaseerd op de individuele behoefte, oefent uw kind met alle basisvaardigheden voor rekenen en taal en sociale competenties. De leerling krijgt faalangst reducerende tips en verschillende stappenplannen aangereikt voor het plannen van leer- en maakwerk. Zo worden eventuele achterstanden weggewerkt en krijgen we een beter beeld van de kwaliteiten en capaciteiten van uw kind.

Advies voortgezet onderwijs

Tijdens dit schooljaar krijgt u een advies voor voortgezet onderwijs. Hierin leest u op welk niveau wij denken dat uw zoon of dochter zal uitstromen en hoe wij uw kind hebben ervaren. Met dit advies kunt u terecht op het Olympus College of zoekt u een passende school in uw omgeving.

Vooruitkomen

Hoe een leerling zich ook gedraagt, hij of zij wil vooruitkomen. Soms is dat duidelijk waarneembaar en soms moet je door bepaald gedrag heen kijken om het te zien. Wij zien en kennen onze kinderen.

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met de administratie van Jan Ligthart, tel. 026-3202875 of via e-mail y.kersten@olympuscollege.nl

Het aanmeldformulier voor de afdeling Jan Ligthart kunt u op deze website vinden onder menu toekomstige brugklasleerlingen.

Anouk Derksen, afdelingsleider

Wat wij leren en hoe wij leren

Leerlingen aan het woord