Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

Toneelstuk ‘Zo dus’

Docent Nederlands, Cefas van Rossem, probeert ‘zijn’ vak zo goed mogelijk op de kaart te zetten. “Het is nu eenmaal niet alleen maar de taalvaardigheid die aandacht moet krijgen, maar ook de ‘denkvaardigheid’: het inleven in anderen, het verwoorden van ideeën en het bestuderen van het voertuig van de geest!”

In opdracht van de studie Nederlands van de Radboud Universiteit maakten literatuurorganisatie Wintertuin en Het Zuidelijk Toneel een monoloog over de mogelijkheden van taal, over verschillende beelden die wij kunnen hebben bij het noemen van één begrip. 

Toen Van Rossem de mogelijkheid kreeg om dit ook naar onze school te halen, heeft hij dat dan ook meteen gedaan. De uitvoering werd betaald door de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur van de Radboud Universiteit.

Na een monoloog van ongeveer een half uur in de tot theaterzaal omgebouwde mediatheek (en daar zijn honderden boeken voor verplaatst…) gingen de theatermakers in gesprek met onze leerlingen over wat zij nu eigenlijk van taal vinden, of ze iets aan taal hebben en of ze misschien iets taligs zouden willen studeren.

Diverse leerlingen vonden het leuk om hun ideeën met Koen en Julia te delen en om te laten zien dat we ook echt een kunstschool zijn.
De theatermakers waren enthousiast over de betrokkenheid en reacties van onze leerlingen, over de sfeer op onze school en, over de prachtige mediatheek, die voor veel scholen niet zo vanzelfsprekend is.

Het publiek werd gevormd door leerlingen uit vwo 4 en vwo 5, zij kregen van tevoren een mooi informatief en ondersteunend boekje uitgereikt. 

Meer nieuws

Laat een reactie achter

Je moet zijn ingelogd om een reactie te plaatsen.

Kom jij volgend schooljaar ook naar het Olympus of Brugjaar Jan Ligthart?

Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden

Agendapunt:

17-06-2024: Ontwikkeldag docenten (leerlingen lesvrij)

Onze digitale loketten