Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

Leermiddelen

Laptops, boeken en andere leermiddelen

Op het Olympus College bieden we je eigentijds onderwijs aan dat aansluit op een samenleving die continu in beweging is. In onze maatschappij kunnen we niet meer zonder ICT. Wij vinden dan ook dat onze leerlingen hier goed mee moeten leren omgaan. Door naast de boeken te werken op een eigen laptop krijg je de mogelijkheid om actief te leren op het niveau dat past bij jou. De docent zal de laptop inzetten om nog beter maatwerk te kunnen bieden aan de leerlingen.

Bij de start van het schooljaar heeft iedere leerling een eigen laptop nodig. Wij raden leerlingen en ouders aan deze aan te schaffen via onze samenwerkingspartner. Aanschaf via deze weg verzekert de leerling van een goed werkende en stevige laptop waar de benodigde programma’s en lesmethodes al op staan geprogrammeerd. Bij aanname op het Olympus College krijgen ouders en leerlingen informatie over de verschillende mogelijkheden.

Vanaf schooljaar 2021-2022 hebben alleen de leerlingen van leerjaar 1 tot en met 3 een eigen laptop nodig. De laptop wordt daarna doorgeschoven naar de volgende jaren, zodat over een aantal jaar elke leerling van het Olympus College een eigen laptop heeft.

Voor meer informatie over het gebruik en aanschaf van een eigen laptop kan je de veel gestelde vragen (FAQ – invoering laptops) bekijken.

FAQ – invoering laptops

De laptop wordt heel specifiek in leerjaar 1 t/m 3 gebruikt. Hoe zit het met de daaropvolgende schooljaren? Wordt er dan geen gebruik meer gemaakt van de laptop?
We vinden de stap om alle leerlingen in één keer met een laptop te laten werken heel groot. In overleg met het docententeam hebben we gekozen voor de eerste drie leerjaren. De laptops worden meegenomen naar de volgende schooljaren, zodat over een aantal jaar alle leerjaren werken met een laptop.

Waarom is er voor een Windows-laptop gekozen en niet voor een Chromebook?
Dat heeft te maken met de bekendheid van de meeste leerlingen met een Windows laptop. Tevens denken wij dat na de onderbouwperiode er mogelijk een paar programma’s kunnen zijn die lastiger op een Chromebook zijn. Ook lijken er bij de landelijke Autoriteit Persoonsgegevens steeds meer vraagtekens te ontstaan rond de privacyregels die Google (ook met zijn Chromebook) hanteert.

Moeten wij alle software (Windows, Word, Excel, Powerpoint en antivirus) aanschaffen? Of worden deze via school aangeboden?
Leerlingen van het Olympus College hebben toegang tot alle software dit zij nodig hebben. Hiervoor hoeft u als ouder niks zelf aan te schaffen. Dit geldt zowel voor de laptops die aangeschaft zijn via onze samenwerkingspartner als voor de laptops die u elders aangeschaft heeft.

Wanneer moet er uiterlijk bij The Rent Company worden besteld?
Als u voor 15 augustus besteld, dan kan u zonder bijkomende administratiekosten de bestelling plaatsen. Besteld u na 15 augustus, dan komen er €19,95 administratiekosten bij. Bij bestelling voor 15 augustus wordt tijdige levering gegarandeerd.

Ik wil de laptop bestellen bij The Rent Company, hoe kan ik deze bestellen?De laptop kan worden besteld bij The Rent Company. Zij hebben een webshop ingericht speciaal voor het Olympus College. Om naar de webshop te gaan: klik hier.

Als de leerling een eigen laptop heeft gekocht (niet via The Rent Company) en daar is wat mee, kunnen ze dan op school terecht voor hulp?
De school heeft gekozen voor The Rent Company omdat zij via de ICT servicedesk ook service verlenen. Als je een eigen laptop hebt, dus niet van The Rent Company, dan kan de ICT servicedesk wel meekijken, maar geen reparaties of problemen oplossen. Er kan wel een laptop voor een dag worden uitgeleend.

Ik wil geen gebruik maken van het aanbod van The Rent Company, ik wil elders een laptop kopen. Wat zijn de specificaties die de laptop moet hebben?
• Windows 10 besturingssysteem;
• Intel Pentium processor of hoger (of AMD);
• Minimaal 4GB (aanbevolen 8GB) DDR4 intern geheugen of meer;
• Minimaal 128GB harddisk, SSD;
• 5Ghz Wi-Fi ondersteuning (802.11n/ac);
• 11 of 13 inch scherm, resolutie 1366×768 of meer;
• Minimaal 1x USB 3.0;
• Accu geschikt voor minimaal 8 uur gebruik;
• Stevige hoes voor vervoer laptop.

Wat kosten boeken en hoe komt u eraan?

Het grootste gedeelte van de schoolboeken en het lesmateriaal wordt kosteloos in bruikleen gegeven via de school. De school zorgt ervoor dat de schoolboeken voor aanvang van het schooljaar door de leerlingen opgehaald kunnen worden.

Ouderbijdrage

De overheid vergoedt alleen basismiddelen die met het onderwijs te maken hebben. Om kinderen goed voor te bereiden op datgene wat de maatschappij later aan hun vraagt is meer nodig dan alleen basismiddelen. Denk hierbij aan excursies die de uitleg in de klas verder verduidelijken of het gebruik van een kluisje om eigendommen in op te kunnen bergen. Deze zaken kunnen niet door scholen zelf worden bekostigd, daarvoor wordt aan u de (vrijwillige) ouderbijdrage gevraagd.

Sport

Tijdens alle sportlessen verwachten wij dat leerlingen sportkleding dragen. Een T-shirt en gymshorts, schoenen die geschikt zijn voor een gymzaal. Wij stimuleren leerlingen zich te douchen na het sporten.

Voor de leerlingen van de sportklas geldt dat zij sporten in het sportklastenue.

Agendapunt:

17-05-2022: Speeddaten vwo 4 en 5

Onze digitale loketten