Ik ben een nieuwe
leerling en wil mij
aanmelden
AANMELDEN!

De Sportklas

 

Ben je gek op sport en bewegen? Wil je niet alleen veel sporten beoefenen maar ook leren coachen? Vind je het leuk om te weten hoe je toernooien organiseert en trainingen geeft? Kies dan voor de sportklas op het Olympus College!

 

Voor wie is de sportklas bedoeld?

Het is belangrijk dat je van je groep 8-leerkracht een mavo- of een havo-advies krijgt. We zoeken leerlingen die sportief zijn, hun grenzen willen verleggen en vooral zichzelf willen ontwikkelen. De sportklas is niet specifiek bedoeld voor topsporters. Bij de toelatingstest zullen we kijken of je basisvaardigheden van een sporter onder de knie hebt. Vooral je motivatie vinden wij belangrijk. In een persoonlijk gesprek proberen we in te schatten of deze sportklas bij jou past. We kijken ook of je verwachtingen van de sportklas overeenkomen met wat we daadwerkelijk gaan doen.

 

Waarom is sporten op school zo belangrijk?

Sport is een uitstekend middel om je op vele gebieden persoonlijk te ontwikkelen. Je leert om te gaan met het geven en krijgen van kritiek, leiding te geven en beslissingen van anderen te accepteren. Je leert goed te communiceren, samenwerken en organiseren. Deze vaardigheden helpen je ook in de klas en later bij je vervolgopleiding. Door veel te sporten word je bovendien fit en leer je goed te bewegen.

 

Wat gaan we doen?

In de eerste klas doe je vooral veel verschillende sporten. Zes uur in de week heb je verschillende sportlessen. Je leert de basisregels en basisvaardigheden van verschillende sporten zoals: voetbal, turnen, basketbal, atletiek, volleybal, maar ook van sporten die je minder vaak op school beoefent als aerobics, klimmen, schermen, squash of martial arts (judo of taekwon-do).

Een belangrijk onderdeel is coaching. Je leert niet alleen jezelf verbeteren maar ondersteunt ook je klasgenoten om zich te verbeteren. Je leert rekening te houden met de gevoelens van anderen. Je wordt hier zelfstandiger door, je zelfvertrouwen groeit en je leert voor jezelf op te komen.

 

Zijn er extra kosten?

Voor de sportklas geven onze docenten meer lessen en neem je deel aan buitenschoolse activiteiten en excursies. Zo moet je denken aan het sportkamp en workshops voor diverse sportactiviteiten. We nodigen ook af en toe een trainer uit die jullie lesgeeft en waarbij je de fijne kneepjes van een sport onder de knie krijgt. Je ouders betalen naast de (vrijwillige) ouderbijdrage een bijdrage van €200,- voor de sportklas. Hierin zit ook je sportklasoutfit (2 T-shirts, short en trainingspak).

 

Kost het veel extra tijd?

Nee, je hebt evenveel les als een reguliere klas. Je hebt alleen geen kunstvakken en een half uur minder wetenschap&techniek. De mentor van de sportklas is ook je sportklasdocent, die zie je dus regelmatig. Net zoals bij de reguliere klassen ben je de ene dag op 14.00 uur uit en de andere dag om 14.50 uur, maar het kan ook voorkomen dat je een dag pas om 17.00 thuiskomt na een toernooi of workshop.

 

Hoe lang duurt de sportklas?

Je kiest voor de sportklas gedurende de gehele onderbouw. Elk jaar bekijken jij en je mentor hoe het is gegaan. Je krijgt dan te horen hoe je het hebt gedaan en waar je ontwikkelpunten liggen, hieruit volgt een advies voor het jaar erop.

 

Wat maakt deze sportklas bijzonder?

Het Olympus College is de enige school in de omgeving met een eigen fitnesszaal en dojo. Ook beschikken we over drie grote gymzalen. De sportklas maakt gebruik van de klimhal en het zwembad op loopafstand.

 

Voor vragen kun je op school contact opnemen met de coördinator van de sportklas dhr. Willem Jansen, via de mail sportklas@olympuscollege.nl of telefonisch tel. 026-3202870.

 

 

Kom jij volgend schooljaar ook naar het Olympus of Brugjaar Jan Ligthart?

Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden

Agendapunt:

29-05-2024: Einde Centraal Schriftelijk Examen tijdvak 1

Onze digitale loketten